Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέα και Ανακοινώσεις

Στο  Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου η Άνοιξη έχει ήδη ξεκινήσει! Το Πάρκο του Απολιθωμένου δάσους ξεκινάει και φέτοες την λειτουργία του από την 1η Μαρτίου και μας υποδέχεται  με περισσότερα από 30 διαφορετικά φυτά, ήδη να ανθοφορούν.

Κάθε χρόνο αμυγδαλιές μαζί με τα κίτρινα λαμπερά άνθη του Σινέκιου, σηματοδοτούν την άνοιξη στην περιοχή του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Αναζήτηση
Νέα & εκδηλώσεις
Κατηγορία
Πότε
Νέα

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για την αξία των υγροτόπων της δυτικής Λέσβου και οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών από τα στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Νέα

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την φυσική κληρονομιά της Λέσβου και τις δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης της για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού δήλωσαν ο  Περιφερειάρχης της περιοχής Bergstrasse-Odenwald Δρ.

Εκδηλώσεις

Με μεγάλη συμμετοχή οι εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι απογευματινές εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής: πολλοί/ες οι συμμετέχοντες/ουσες, μεγάλοι και παιδιά, αλλά και τα πουλιά που είδαμε!

Νέα

Επισκέψεις στο Απολιθωμένο Δάσος και τα φυσικά μνημεία

Συναντήσεις και πρωτοβουλίες συνεργασίας σε θέματα γεωδιατήρησης, τουρισμού, εκπαίδευσης και ανάδειξης

Εκδηλώσεις

Ο Απρίλιος συμπίπτει με το απόγειο της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών για την Λέσβο. Ήδη από τα μέσα Μαρτίου, πρώτα τα υγροτοπικά πουλιά και ακόλουθα όλα τα υπόλοιπα ξεκινούν να περνάνε από της περιοχή μας για να βρεθούν και να φωλιάσουν βορειότερα (από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη Σκανδιναβία), και φυσικά κάποια παραμένουν να φωλιάσουν στη Λέσβο (λ.χ. χελιδόνια, πελαργοί).

Νέα

Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους φιλοξενεί έναν μοναδικό πλούτο άγριων ορχιδεών