Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πώς να έρθετε στα Πάρκα
Πώς να έρθετε στα Πάρκα

Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους

Η πρόσβαση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους είναι δυνατή με τα συνήθη μεταφορικά (αυτοκίνητο, λεωφορείο, δίκυκλο, ποδήλατο).

Στο Πάρκο οδηγεί ασφαλτοστρωμένος δρόμος μήκους 5 χλμ. που αρχίζει από το 83ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης-Σιγρίου. Το Πάρκο διαθέτει χώρο στάθμευσης. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πάρκο συνίσταται η χρήση αθλητικών παπουτσιών και καπέλου. Προτείνεται να έχετε μαζί σας νερό.

Πάρκο Σιγρίου

Το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η διαδρομή είναι εύκολη και ενδείκνυται για παιδιά και ηλικιωμένους. Η πρόσβαση στο Πάρκο Σιγρίου γίνεται διαμέσου του Μουσείου. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πάρκο συνίσταται η χρήση αθλητικών παπουτσιών και καπέλου.

Πάρκο Πλάκας

Η πρόσβαση στο Πάρκο Πλάκας είναι δυνατή μέσω της αγροτικής οδού Σιγρίου – Ερεσού με τα συνήθη μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητο, δίκυκλο, ποδήλατο) ή με πεζοπορία από το Σίγρι (500 μέτρα περίπου). Το Πάρκο διαθέτει χώρο στάθμευσης. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πάρκο συνίσταται η χρήση αθλητικών παπουτσιών και καπέλου. Προτείνεται να έχετε μαζί σας νερό.

Επίσκεψη στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Οργανωμένες επισκέψεις στο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιούνται καθημερινά μετά από κράτηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση των επισκεπτών και προβολή οπτικοακουστικού υλικού στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο λιμάνι του Σιγρίου, όπου με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα «ΝΗΣΙΩΠΗ» πραγματοποιούν περιήγηση στο θαλάσσιο χώρο.

Στη συνέχεια αποβιβάζονται στο λιμανάκι της Νησιώπης απ’ όπου ξεκινάει η διαδρομή για την περιήγηση στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου. Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πάρκο συνίσταται η χρήση αθλητικών παπουτσιών και καπέλου. Προτείνεται να έχετε μαζί σας νερό.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 22530-54434