Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επισκεφθείτε ΤΑ ΠΑΡΚΑ

Επισκεφθείτε τα 4 Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ζήστε μία μοναδική εμπειρία. Το πάρκο Σιγρίου, το πάρκο Πλάκας, το πάρκο Μπαλή-Αλώνια, το πάρκο Νησιώπης καθώς και οι απολιθωματοφόρες θέσεις κατα μήκος του δρόμου Αντίσης-Σιγρίου σας περιμένουν. 

Εντυπωσιακοί ριζικοί κόμβοι και ιστάμενοι απολιθωμένοι κορμοί στο Πάρκο Σιγρίου, με άριστα διατηρημένα τα χαρακτηριστικά τους, σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τη μοναδική ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το παράκτιο και το χερσαίο στο Πάρκο Πλάκας σας περιμένουν για να ανακαλύψετε περισσότεροι από τριάντα κορμούς κωνοφόρων και καρποφόρων δένδρων. Μεταξύ των ευρημάτων μπορείτε να γνωρίσετε τον μεγαλύτερο σε διάμετρο ιστάμενο απολιθωμένο κορμό δέντρου.

Μια μοναδική εμπειρία χαρίζει στον επισκέπτη το θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, το πρώτο θαλάσσιο πάρκο απολιθωμάτων στον ελληνικό χώρο, που περιλαμβάνει την νησίδα Νησιώπη και την γύρω θαλάσσια περιοχή.

Το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στη θέση Μπαλή Αλώνια αποτελεί το πρώτο υπαίθριο πάρκο επίσκεψης του Απολιθωμένου Δάσους. Δημιουργήθηκε το 1987 και ήδη από τον 18ο αιώνα η περιοχή αναφέρεται ως «Κύρια Απολιθωμένη».