Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προσβασιμότητα Πάρκων
Προσβασιμότητα Πάρκων

Πάρκο Μπαλή Αλώνια

Η περιήγησή σας στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Μπαλή Αλώνια γίνεται μέσα από τρία περιπατητικά μονοπάτια συνολικού μήκους 4 χλμ., τα οποία κατά τμήματα εμφανίζουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Μπορείτε να ξεκουραστείτε στα σημεία στάσης και ανάπαυσης αλλά και να απολαύσετε πανοραμική θέα του Πάρκου από το αναψυκτήριο.

Για άτομα με κινητικά προβλήματα η πρόσβαση γίνεται από ειδική παράπλευρη είσοδο του Πάρκου. Η πρόσβαση με ειδικά αμαξίδια είναι δυνατή μόνο σε ορισμένα τμήματα του Πάρκου.

Πάρκο Σιγρίου

Στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου έχει δημιουργηθεί μια περιπατητική διαδρομή μήκους 350 μέτρων.

Μπορείτε να ξεκουραστείτε στα σημεία στάσης και ανάπαυσης αλλά και να απολαύσετε μία πανοραμική άποψη των ευρημάτων και του κόλπου του Σιγρίου.

Η πρόσβαση με ειδικά αμαξίδια είναι δυνατή μόνο σε ορισμένα τμήματα του Πάρκου.

Πάρκο Πλάκας

Η περιήγησή σας στα δύο τμήματα του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας, το παράκτιο και το χερσαίο, γίνεται μέσα από περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους 800 μ., οι οποίες κατά τμήματα εμφανίζουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Μπορείτε να ξεκουραστείτε στα κιόσκια ανάπαυσης από τα οποία μπορείτε επίσης να απολαύσετε μία πανοραμική άποψη των ευρημάτων αλλά και του θαλάσσιου κόλπου Σιγρίου και της νησίδας Νησιώπης.

Η πρόσβαση με ειδικά αμαξίδια είναι δυνατή μόνο σε ορισμένα τμήματα του Πάρκου.

Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Το θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης αποτελείται από δύο τμήματα, το χερσαίο και το θαλάσσιο. Η επίσκεψη στο θαλάσσιο τμήμα γίνεται με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα.

Η πεζοπορία στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η μορφολογία του εδάφους είναι ομαλή και δίνει τη δυνατότητα μιας εύκολης πεζοπορικής διαδρομής για μικρούς και μεγάλους.

Κατά θέσεις παρατηρείται διαφορετικός βαθμός δυσκολίας. Μπορείτε να ξεκουραστείτε στα κιόσκια ανάπαυσης αλλά και να έχετε μια πανοραμική θέα του κόλπου Σιγρίου και της δυτικής ακτής της Λέσβου με τα ειδικά κιάλια παρατήρησης.