Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθετώ και προστατεύω το απoλιθωμένο δάσος - Συμμετέχω σε δράσεις καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων» τα παιδιά καλούνται να γίνουν συντηρητές απολιθωμάτων και όπως ο συντηρητής του Μουσείου αναλαμβάνουν να καθαρίσουν και να συντηρήσουν τμήματα απολιθωμένα κορμών δέντρων, φύλλα και φυλλοφόρους ορίζοντες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Προγράμματα
Κατηγορία
Ηλικίες

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεωπάρκο Λέσβου: Από την Τηθύ στο Αιγαίο» τα παιδιά κάνoντας ένα ταξίδι 300 εκατομμυρίων ετών σε 90 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη και φτάνοντας στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, ερευνούν τους γεώτοπους του Γεωπάρκου Λέσβου, τα πετρώματα, το φαινόμενο της ηφαιστειότητας και τη σχέση τους με τον πολιτισμό της Λέσβου.

Το Μουσείο σας προσκαλεί να δημιουργήσετε το δικό σας φανζίν για τη Λέσβο – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO επιλέγοντας μία συγκεκριμένη θέση του, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωλογικό ή και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γεωπάρκο Λέσβου: Το νησί της φύσης και του πολιτισμού» τα παιδιά ανακαλύπτουν τα γεωλογικά, φυσικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά μνημεία της Λέσβου κατά τη διάρκεια περιήγησής τους στο νησί της Λέσβου. Βιώνουν μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας παραδοσιακών προϊόντων και ταξιδεύουν νοερά εκατομμύρια χρόνια πίσω στο γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου και του ελληνικού χώρου, όταν η Ελλάδα ήταν τμήμα ενός μεγάλου ωκεανού, του ωκεανού της Τηθύος.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει να είναι κοντά σας και να ταξιδεύει στο σπίτι σας, όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω ψηφιακών δράσεων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων από το σπίτι για όλη την οικογένεια.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι περιπέτειες του μικρού Δεινούλη στο δάσος με τις Σεκόιες», μέσα από το θεατρικό παιχνίδι με πρωταγωνιστή το μικρό Δεινούλη, τα παιδιά ενσαρκώνουν ρόλους από τη δραματοποιημένη ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους και βιώνουν τον τρόπο δημιουργίας του.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ηφαίστεια και ηφαιστειακοί γεώτοποι της Λέσβου» τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν νοερά εκατομμύρια χρόνια πίσω στο γεωλογικό παρελθόν της Λέσβου, του Αιγαίου και του ελληνικού χώρου και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν, όπως το φαινόμενο της ηφαιστειότητας.