Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέα και Ανακοινώσεις

Στο  Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου η Άνοιξη έχει ήδη ξεκινήσει! Το Πάρκο του Απολιθωμένου δάσους ξεκινάει και φέτοες την λειτουργία του από την 1η Μαρτίου και μας υποδέχεται  με περισσότερα από 30 διαφορετικά φυτά, ήδη να ανθοφορούν.

Κάθε χρόνο αμυγδαλιές μαζί με τα κίτρινα λαμπερά άνθη του Σινέκιου, σηματοδοτούν την άνοιξη στην περιοχή του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Αναζήτηση
Νέα & εκδηλώσεις
Κατηγορία
Πότε
Νέα

 Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους φιλοξενεί σπάνιους οικοτόπους για τα ορχεοειδή και αναδεικνύεται  σε hot spot για τη βιοποικιλότητα

Νέα

“Η Ημέρα της Γης ενώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους που απαιτούν δράση για την προστασία του πλανήτη μας. Καθώς η κλιματική κρίση γίνεται όλο και πιο έντονη, κάθε χρόνο η Ημέρα της Γης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Καθιερώθηκε το 1970, ως ένας ετήσιος θεσμός που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με στόχο την υποστήριξη του περιβάλλοντος, τονίζοντας πως πρέπει να αναλάβουμε άμεσα δράση για την προστασία του.”

Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα "Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO – Δράσεις για την κλιματική αλλαγή" οργανώνουν τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Ελλάδας με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γης.

Νέα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχές από όλη τη Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 η διαδικτυακή εκδήλωση - παρουσίαση της Λέσβου – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO με βασικούς συντελεστές τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που επισκέφτηκαν το νησί τα τελευταία στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων και παρουσίασαν τις δικές τους εμπειρίες και βιώματα από την γνωριμία τους με τη Λέσβο.