Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέα και Ανακοινώσεις

Όπως κάθε Άνοιξη, μαζί με τον ερχομό των μεταναστευτικών πουλιών, παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα γιορτάζουν την ανοιξιάτικη μετανάστευση με Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας!

Αναζήτηση
Νέα & εκδηλώσεις
Κατηγορία
Πότε
Εκπαιδευτικά

Eκπαιδευτική δράση υπαίθρου με αντικείμενο τα μνημεία της γεωλογικής κληρονομιάς του Γεωπάρκου Λέσβου υλοποίησε το 4ο Γυμνάσιο Δάφνης. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κα. Πετρούλια Μυρσίνη, κα. Κωστοπούλου Βασιλική και κ. Γιαννήλο Μάριο, διέσχισαν τη Λέσβο και ενημερώθηκαν για τα σημαντικότερα γεωλογικά μνημεία που συναντώνται κατά μήκος της διαδρομής.

Εκπαιδευτικά

Το Γυμνάσιο Καλλονής, άνοιξε τη νέα πρωτοβουλία Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης και Καθαρισμού Υγροτόπων της Λέσβου που πραγματοποιήθηκε στους σημαντικότατους υγροτόπους της Σκάλας Καλλονής ξεκινώντας μια νέα ξεχωριστή και σημαντική εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσος Λέσβου / ΚΠΕΝ Καλλονής. Στη δράση συμμετείχαν επίσης το Λιμενικό Σώμα και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Νέα

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρα 12.00-14.00 μ.μ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξόρμηση παρατήρησης  ανθισμένων άγριων ορχιδεών στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Αυτή την εποχή το κατάφυτο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ντύνεται με τα πανέμορφα άνθη της άνοιξης, στολίζοντας με υπέροχα χρώματα το μνημείο παγκόσμιας γεωλογικής κληρονομιάς απολιθωμένων κορμών 20 εκατομμυρίων ετών.

Εκπαιδευτικά

Εκπαιδευτική άσκηση πεδίου στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024.

Εκπαιδευτικά

Το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το σχολείο IES Antonio Calvin από το Almagro της Ισπανίας γνώρισαν τη φυσική κληρονομιά του Γεωπάρκου Λέσβου

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ Σπύρου Παυλίδη “Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, από την ποίηση στις γεωεπιστήμες” το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2024  στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.