Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ κατά τη φθινοπωρινή μετανάστευση - Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία!

19 Αυγ 2022
123

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, θέλοντας να προάγουν τη γνωριμία του κοινού με τον φυσικό πλούτο του Γεωπάρκου Λέσβου, προσφέρουν, για δεύτερη χρονιά, τη δυνατότητα καθοδηγούμενων προγραμμάτων σε προστατευόμενες περιοχές με σκοπό την παρατήρηση πουλιών.

Η παρατήρηση πουλιών είναι μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες με φανατικούς λάτρεις σε όλο τον κόσμο και η Λέσβος είναι για δεκαετίες τώρα ιδιαίτερα γνωστός προορισμό για την παρατήρηση πουλιών στην Ευρώπη. Η φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών έχει ξεκινήσει και πολλά είδη καταγράφονται ήδη να διέρχονται από τους υγροτόπους και τις άλλες φυσικές περιοχές του νησιού: ιδανικές συνθήκες για την παρατήρησή τους!

Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από 20 Αυγούστου κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα (18:00-19:30) και κάθε Παρασκευή και Σάββατο πρωί (8:30-10:00), στην περιοχή της Αλυκής Καλλονής - του μεγαλύτερου και σημαντικότερου υγροτόπου της Λέσβου. Οι εξορμήσεις θα πραγματοποιούνται σε ομάδες 5-10 ατόμων, μετά από δήλωση συμμετοχής και προμήθεια εισιτηρίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ή το e-shop του και από το ΚΠΕΝ Καλλονής (κόστος 15€ το άτομο). Η δραστηριότητα προσφέρεται στα ελληνικά και αγγλικά και οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται είναι τα 10 έτη και άνω.

Οι συμμετέχοντες/ουσες δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών: το πρόγραμμα ξεκινά με μικρή εισαγωγή για το τι είναι η παρατήρηση πουλιών και πως αυτή γίνεται. Ακολουθεί περιήγηση στην περιοχή και εντοπισμός, αναγνώριση και παρακολούθηση των ειδών πουλιών με τη βοήθεια κυαλιών (ο/η κάθε συμμετέχοντας/ουσα θα έχει το δικό του/της ζευγάρι) και τηλεσκοπίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22510-47033 και lesvospf@otenet.gr

Περισσότερα νέα για τα πουλιά που καταγράφονται στη Λέσβο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΕΝ Καλλονής: https://www.lesvosbirds.gr/el/paratirisi-poylion και στα αγγλικά: https://www.lesvosbirds.gr/en/bird-news

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.