Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μυστικά της άμμου»

13 Ιουλ 2023
Τα μυστικά της Άμμου

Σάββατο 15 Ιουλίου στις 10.00

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί τους μικρούς του φίλους να ανακαλύψουν το μικρόκοσμο της άμμου!

Το πρωτότυπο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου για τους μικρούς του φίλους.

Το Μουσείο καλεί τους μικρούς του φίλους στις 10.00 π.μ. για να συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη δραστηριότητα όπου οι ίδιοι θα ανακαλύψουν τα μυστικά του μικρόκοσμου της παραλίας.

 

Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο της παραλία του Σιγρίου; Μικροσκοπικά σαλιγκάρια, κοχύλια και κελύφη άλλων θαλάσσιων οργανισμών, μαζί με μικρά κομματάκια ορυκτών, πετρωμάτων αλλά και… απολιθωμένων κορμών συνθέτουν την άμμο των αγαπημένων μας καλοκαιρινών προορισμών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

10.00 Συγκέντρωση στο Μουσείο. Παραλαβή εξοπλισμού. Μικρή εισαγωγή στο πρόγραμμα.

10.20  Επεξεργασία δειγμάτων στο Μουσείο

11.20 Παρατήρηση μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια του μικρόκοσμου που κρύβει μέσα της η άμμος που συνέλλεξαν

11.40   Καταγραφή και αποτύπωση των ευρημάτων

12.00   Παραλαβή αναμνηστικών συμμετοχής.

Τα παιδία μπορούν επίσης να μαζέψουν άμμο και από άλλες παραλίες και να την φέρουν στο Μουσείο και να παρατηρήσουν μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια το μικρόκοσμο που κρύβει μέσα της!

Τα παιδιά, μέσα από δημιουργικές ασχολίες και διαδραστικές παρουσιάσεις, θα ανακαλύψουν τα μυστικά της άμμου, θα γνωρίσουν τον τρόπο δημιουργίας της και την προέλευση όλων των συστατικών της και θα παίξουν με τα μικροσκοπικά ευρήματά τους!

Η δίωρη εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται, για ομάδες 4-8 παιδιών ηλικίας άνω των 7 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την εκπαιδευτική δραστηριότητα και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.grwww.lesvosmuseum.gr.