Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί παλαιοντολόγοι»

14 Ιουλ 2020
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί παλαιοντολόγοι»
Ημερομηνία:
-

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί τους μικρούς του φίλους να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής Τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής απολιθωμάτων έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους που θα συμμετάσχουν στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι». 

Τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής απολιθωμάτων έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους που θα συμμετάσχουν στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι». 
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, δημιουργικές στιγμές, να χαρούν, να διασκεδάσουν και να κάνουν νέες γνωριμίες κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. 
Στον εκπαιδευτικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, το οποίο έχει δημιουργήσει το Μουσείο ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά ενσαρκώνουν το ρόλο του «Μικρού Παλαιοντολόγου» και ξεκινάνε μια ανασκαφή στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για να εντοπίσουν τμήματα απολιθωμένων φυτών όπως κορμοί, κλαδιά, ρίζες και φύλλα. 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχίζει με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των απολιθωμάτων, των ηφαιστείων, των ορυκτών και πετρωμάτων ξεκινά. Οι μικροί παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν σταδιακά πληροφορίες για το Απολιθωμένο Δάσους Λέσβου ενώ άγνωστες εικόνες των φυτών και ζώων που ζούσαν σ’ αυτό πριν 20 εκατομμύρια και των μεγάλων ηφαιστείων της Λέσβου ανακαλύπτονται σταδιακά από τα ίδια τα παιδιά. 
Ακολουθεί η δράση στο εκπαιδευτικό σκάμμα, το οποίο προσομοιάζει την εκπαιδευτική ανασκαφική δραστηριότητα με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα. Τα παιδιά εξοπλίζονται με ερευνητική διάθεση και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τμήματα απολιθωμένων φυτών που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, τα αναγνωρίζουν, τα συγκρίνουν με τα σύγχρονα φυτά και καταγράφουν τις ομοιότητες και διαφορές τους. 
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, προσαρμοσμένο κάθε φορά στη ηλικία τους (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 2 ώρες (10:00 – 12:00) και το κόστος συμμετοχής 5€. 
Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.