Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέο Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ | Γνωρίζουμε απολιθωμένα και σύγχρονα φυτά και δημιουργούμε βρώσιμα προπλάσματα των φύλων τους σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου

25 Ιουλ 2023
ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, ώρα 10:30

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες συμμετέχοντας στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ : Γνωρίζω απολιθωμένα και σύγχρονα Φυτά της Λέσβου και δημιουργούμε βρώσιμα προπλάσματα των φύλων τους. Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 10.30 π.μ., στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά γίνονται ερευνητές και καλούνται να αναζητήσουν και να γνωρίσουν τα απολιθωμένα και σύγχρονα φυτά της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Παρατηρώντας τα απολιθωμένα φύλλα των φυτών στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τα φύλλα των σύγχρονων δένδρων στον κήπο του Μουσείου συλλέγουν πληροφορίες, τις καταγράφουν, τις επεξεργάζονται και συγκρίνουν τα απολιθωμένα και σύγχρονα φυτά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα
  • Συζήτηση για βασικές έννοιες όπως απολίθωμα, κλίμα, καιρός κ.ά.
  • Γνωριμία με τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου
  • Έρευνα στον κήπο του Μουσείου και γνωριμία με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου
  • Καταγραφή των παρατηρήσεων στις εκπαιδευτικές καρτέλες
  • Συγκριση των απολιθωμένων και σύγχρονων φύλλων, σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων
  • Δημιουργία προπλασμάτων των φύλλων από αμυγδαλόπαστα και δημιουργία αμυγδαλωτών με την σύμπραξη του Συνεταιρισμού Γυναικών Μεσοτόπου!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη της περιήγησης.

Οι δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.