Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «O Γεωλογικός χρόνος, η εξέλιξη της ζωής στη Γη και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου»

17 Ιουλ 2023
O Γεωλογικός χρόνος, η εξέλιξη της ζωής στη Γη και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στις 10.00

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:00 πμ σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι για να ανακαλύψουμε μαζί την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Γεωλογικός χρόνος, η εξέλιξη της ζωής στη Γή  & το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια περιπέτεια και ένα ταξίδι  στις γεωλογικές εποχές και στο χρόνο.

Τα παιδιά καλούνται να αναζητήσουν ευρήματα στις εκθέσεις του Μουσείου που προέρχονται από ζωντανούς οργανισμούς που έζησαν στο παρελθόν και που μας δίνουν πληροφορίες για τις αλλαγές των γεωλογικών εποχών,

Μέσα από την αναζήτηση τα παιδιά καλούνται  να ταξιδέψουν στο γεωλογικό χρόνο, να γνωρίσουν φυτά και ζώα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια και να βρούν πληροφορίες για το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την τρισδιάστατη διαδραστική εκπαιδευτική κατασκευή  «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο» στην οποία καλούνται να συσχετίσουν τις γεωλογικές εποχές του παρελθόντος με τα αντίστοιχα ζώα και φυτά που έζησαν την συγκεκριμένη περίοδο.

Στη συνέχεια, προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και των γεωλογικών εποχών, ώστε να μπορέσουν να γνωρίσουν τις αλλαγές και την εξέλιξη των φυτών και των ζώων με το πέρασμα του γεωλογικού χρόνου.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

  • Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα.
  • Συζήτηση για βασικές έννοιες όπως εποχή, απολίθωμα, γεωλογικός χρόνος κ.ά.
  • Αναζήτηση πληροφοριών και εκθεμάτων στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.
  • Συμμετοχή στο τρισδιάστατο εκπαιδευτικό παιχνίδι «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο».
  • Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στο χάρτη του γεωλογικού χρόνου.
  • Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στις εκπαιδευτικές καρτέλες.
  • Επεξεργασία ευρημάτων και πληροφοριών.
  • Σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων.

 

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (τηλ.: 22530 54434).

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν από την έναρξη της περιήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr