Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεωλογικός χρόνος και Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου»

08 Αυγ 2023
123

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 στις 10.00

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00 πμ σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι για να ανακαλύψουμε μαζί την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεωλογικός χρόνος & Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια περιπέτεια και ένα παιχνίδι στις εποχές και στο χρόνο.

Τα παιδιά καλούνται να αναζητήσουν ευρήματα που μας δίνουν πληροφορίες για τις αλλαγές των εποχών, να ταξιδέψουν στο γεωλογικό χρόνο, να γνωρίσουν φυτά και ζώα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια και να ανακαλύψουν μοναδικές πληροφορίες για το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

 Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το τρισδιάστατο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο» στο οποίο καλούνται να συσχετίσουν τις γεωλογικές εποχές του παρελθόντος με τα αντίστοιχα ζώα και φυτά που έζησαν την συγκεκριμένη περίοδο.

Στη συνέχεια, προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και των εποχών, ώστε να μπορέσουν να συνθέσουν τις γνώσεις τους για τις αλλαγές των εποχών και την εξέλιξη των φυτών και των ζώων με το πέρασμα του γεωλογικού χρόνου.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

  • Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα.
  • Συζήτηση για βασικές έννοιες όπως εποχή, απολίθωμα, γεωλογικός χρόνος κ.ά.
  • Αναζήτηση πληροφοριών στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.
  • Συμμετοχή στο τρισδιάστατο εκπαιδευτικό παιχνίδι «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο».
  • Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στο χάρτη του γεωλογικού χρόνου.
  • Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στις εκπαιδευτικές καρτέλες.
  • Επεξεργασία ευρημάτων και πληροφοριών.
  • Σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (τηλ.: 22530 54434).

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν από την έναρξη της περιήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr