Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

21 Δεκ 2022
123

Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη γιορτή οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τη συμμετοχή των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου Σιγρίου.

Μικροί και μεγάλοι υποδέχτηκαν με εορταστική διάθεση το πνεύμα των Χριστουγέννων, στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου με χειροποίητα στολίδια που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά εμπνεόμενα από το Δεινοθήριο της Λέσβου και τον Αλιγάτορα της Λιώτας.

Τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσαν το χριστουγεννιάτικο παραμύθι με πρωταγωνιστές το Δεινοθήριο και τον Αλιγάτορα, γνώρισαν τα φυτά που έτρωγαν, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένα ήταν από τη γνωριμία τους με τα ακριβή αντίγραφα  των δύο ζώων και τις κινήσεις του Δεινοθήριου.

Οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες σχεδιάστηκαν από το Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου και υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια της Έλενας Κουνιαρέλλη, συντηρήτρια, του Άγγελου Δεληγιάννη, της Έφης Τιμολέων, του Κλαούντιο Μπλάκα.

Τις ημέρες των γιορτών το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας περιμένει να γνωρίσετε από κοντά το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και τα εντυπωσιακά νέα ευρήματα απολιθωμάτων.

Από το πωλητήριο του Μουσείου μπορείτε να προμηθευτείτε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων και αναμνηστικών δώρων, με έκπτωση 10% για όλους.

Το Μουσείο θα είναι ανοικτά για το κοινό καθημερινά από 8.00-16.00 εκτός 25-26 Δεκεμβρίου 2022 & 1-2 Ιανουαρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530-54434 και lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr .

Σας περιμένουμε να χαρούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε ευχές!