Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Eκθεση φωτογραφίας «Η Λέσβος με τη δική μου ματιά» του Amir Ali photography στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου 22 Αυγούστου – 20 Σεπτεμβρίου 2021

18 Αυγ 2021
«Η Λέσβος με τη δική μου ματιά»  του Amir Ali photography
Ημερομηνία:
-

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου συνδιοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Amir Ali, που έφτασε στη Λέσβο από το Αφγανιστάν,  με τίτλο: «Η Λέσβος με τη δική μου ματιά», δίνοντας την ευκαιρία στον Amir Ali να παρουσιάσει την οπτική του για την πόλη και το νησί που έγινε το σπίτι του, τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από 9.00 το πρωί έως 17.00 το απόγευμα. έως 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Η θεματολογία των έργων επικεντρώνεται στη Λέσβο, στα τοπία, τους ανθρώπους και κυρίως τη θάλασσα, στοιχεία που συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ προβάλλοντας την ομορφιά της όπως τη βλέπει ο φωτογράφος μέσα από την φωτογραφική του μηχανή τα τελευταία 3,5 χρόνια που βρίσκεται στο νησί.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει την ιδιαίτερη ματιά του φωτογράφου που βρέθηκε στη Λέσβο, στο επίκεντρο της μεγάλης προσφυγικής κρίσης , πάνω στα τοπία, τους οικισμούς και την φύση της Λέσβου που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Η έκθεση υπογραμμίζει πως η τέχνη μπορεί να ρίξει φως στις περίπλοκες συνθήκες που περιβάλλουν τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της εποχής μας. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω της συνεργασίας δύο φορέων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των οποίων οι αποστολές επικεντρώνονταν πάντοτε στον τρόπο με τον οποίο ο πολιτισμός και η εκπαίδευση μπορούν να κάνουν τις κοινωνίες μας καλύτερες.

Οι επισκέπτες την ημέρα των εγκαινίων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φωτογράφο και να ενημερωθούν για τα έργα της έκθεσης αλλά και να γνωρίσουν την πορεία του και τις περιπέτειές του από το Αφγανιστάν μέχρι τη Λέσβο που έγινε το σπίτι του τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

RURITAGE