Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

31 Ιουλ 2023
Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, ώρα 11:00- 13:00

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τον  Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Σκαλοχωρίου την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 και ώρα 11:030 – 13:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Την ημέρα της εκδήλωσης οι δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου αναμένεται να εντυπωσιάσουν με την ποικιλία, την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των προϊόντων που θα προσφέρουν στους επισκέπτες του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις παραδοσιακών εδεσμάτων όπως  τα παραδοσιακά μπακλαβαδακιά με παραδοσιακό φύλλο και γέμιση με καρύδια  και σιρόπι με κανέλλα και ντόπια μυρωδικά! Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εξαιρετικά αμυγδαλωτά σε εξαιρετικά σχήματα λουλουδιών που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου παρασκευάζουν με μεράκι.

Οι γυναίκες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου δημιουργούν και διαθέτουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού, εξαιρετικές μαρμελάδες  και χειροποίητα ζυμαρικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2023 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr