Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO SKALOCHORI MTB

20 Αυγ 2020
SKALOCHORI MTB
Ημερομηνία:

Σκαλοχώρι, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 & ώρα 11 π.μ.

Στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας SKALOCHORI MTB θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 11 π.μ. στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου Σκαλοχωρίου.

SKALOCHORI MTB

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Τοπική Κοινότητα Σκαλοχωρίου, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πολλών εθελοντών.

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα SKALOCHORI MTB θα αγωνιστούν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή που έχει σηματοδοτηθεί ανάμεσα στα ηφαιστειακά μνημεία της περιοχής του Σκαλοχωρίου που δημιούργησε η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή πριν 20 εκατομμύρια χρόνια. Παράλληλα οι έντονες κλίσεις θα προκαλέσουν τους λάτρεις του ΜΤΒ σε ένα μοναδικό αγώνα.

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

RURITAGE