Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

5th AGIASOS ENDURO MTB | Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή του Enduro MTB στην Αγιάσο

10 Σεπ 2021
Agiasos MTB

ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην περιοχή της Αγιάσου ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας "5th AGIASOS ENDURO MTB".

Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Αγιάσο εντάσσεται στο διασυλλογικό αγώνα ENDURO MTB που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του ENDURO MTB στην Ελλάδα.

Ο αγώνας "5th AGIASOS ENDURO MTB" συνδιοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου (Πο.Συ.Λέσβου) με την άδεια της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Δήμο Μυτιλήνης με την υποστήριξη πολλών εθελοντών. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε από την «LESVOS RIDE».

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι αθλητές διασχίζοντας τα μοναδικής ομορφιάς παραδοσιακά μονοπάτια του Ολύμπου, μέσα από τους καστανιώνες, την καταπράσινη φύση και τους εντυπωσιακούς γεωτόπους της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO, τερμάτισαν στην Αγιάσο, από όπου και ξεκίνησαν.

Οι αθλητές ολοκληρώνοντας τους αγώνες "5th AGIASOS ENDURO MTB" δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το τοπίο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, την οργάνωση της εκδήλωσης και τους ανθρώπους που την υποστήριξαν, τους εθελοντές αλλά και τη γνωριμία τους με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Αγιάσου.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αγιάσο, όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

  • στην κατηγορία MASTERS αναδείχθηκε πρώτος ο Στρατής Αναγνώστου
  • στην κατηγορία των MEN πρώτος κατατάχθηκε ο Παναγιώτης Γιαννούλης
  • στην κατηγορία των JUNIOR πρώτος κατατάχθηκε ο Πρόδρομος Γιαννίκος
  • στην κατηγορία των E-BIKES νικητής αναδείχθηκε ο Πάτροκλος Τόττας
  • στους VETERANS πρώτος κατατάχθηκε ο Γιώργος Καμάτσος και
  • στην κατηγορία WOMEN νικήτρια αναδείχθηκε η Αναστασία Χατζέλλη.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

RURITAGE