Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι μικροί παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν τα ζώα του απολιθωμένου δάσους

Οι μικροί παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν τα ζώα του απολιθωμένου δάσους
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Οι μικροί παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν τα ζώα του απολιθωμένου δάσους
Ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα
Πληροφορίες: 2251047033

Γνωρίζεις ότι στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια ζούσαν πολλά μικρόσωμα αλλά γιγαντιαία ζώα;

Η έρευνα των Μικρών Παλαιοντολόγων ξεκινάει από την περιοχή της δυτικής Λέσβου πριν 20 εκατομμύρια χρόνια. Εκεί υπήρχε ένα μοναδικό υποτροπικό δάσος αλλά και μια λίμνη, τα οποία ήταν το σπίτι για πολλά ζώα. Μέσα αλλά και δίπλα στη μεγάλη λίμνη, πριν τις καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου της Βατούσας, ζούσαν μικρόσωμα ζώα όπως σαλιγκάρια και ψάρια, σαύρες, χάμστερ, μυωξοί, τυφλοπόντικες. Στο δάσος ζούσε και ένας τρομερός αλιγάτορας αλλά και το δεινοθήριο.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την νέα σας αποστολή και να ανακαλύψετε τον αλιγάτορα και τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου;

Για περισσότερε πληροφορίες, ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 2251047033 ή μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο e-mail: lesvospf@otenet.gr.

Περιμένουμε να μας στείλετε τις ζωγραφιές σας μαζί με το μικρό σας όνομα, την ηλικία σας και την έγκριση των γονιών σας στο e-mail του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (lesvospf@otenet.gr) και το Μουσείο θα τα προβάλλει ηλεκτρονικά.

Ελάτε να ερευνήσουμε τα ζώα στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου …