Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αναλογιζόμενο τις τρέχουσες συνθήκες της καθημερινότητάς των παιδιών, συνεχίζει να σχεδιάζει πρωτότυπα ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα και καλεί τους μικρούς του φίλους να ανακαλύψουν τη νέα του εκπαιδευτική δραστηριότητα “Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου”.

Προγράμματα
Κατηγορία
Ηλικίες

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ηφαίστεια και ηφαιστειακοί γεώτοποι της Λέσβου» τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν νοερά εκατομμύρια χρόνια πίσω στο γεωλογικό παρελθόν της Λέσβου, του Αιγαίου και του ελληνικού χώρου και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν, όπως το φαινόμενο της ηφαιστειότητας.

Στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γεωλογικός χρόvoς & γεωιστορική εξέλιξη του Aιγαίου» και διασκεδαστικό «Κυνήγι θησαυρού» τα παιδιά καλούνται να βρουν τις λύσεις στους γρίφους που τους έχουν στείλει από το παρελθόν ο Δρ. Παλαιόπουλος και η Δρ. Χρόνου, ερευνητές Γεωλόγοι Παλαιοντολόγοι, να μελετήσουν τα απολιθώματα της έκθεσης και να συλλέξουν πληροφορίες για τα φυτά, και τα ζώα που έζησαν στο χώρο του Αιγαίου κατά τα τελευταία 23 εκατομμύρια χρόνια.

Στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τα μυστικά της άμμου: Εξερευνώντας την άμμο από τις παραλίες του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» τα παιδιά γίνονται εξερευνητές, εφοδιάζονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με την καθοδήγηση των στελεχών του Μουσείου μελετούν δείγματα άμμου από τις παραλίες του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ορυκτά και πετρώματα της Λέσβου» τα παιδιά ερευνούν τα ορυκτά και πετρώματα, άγνωστα τα περισσότερα για τις πολύτιμες ιδιότητες τους και τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

Τί δράσεις μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή; Πώς μπορούμε να μάθουμε μέσα από το παράδειγμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου;

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλιματική αλλαγή: μαθαίνω για τις επιπτώσεις, παρατηρώντας το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» τα παιδιά γίνονται ερευνητές και καλούνται να αναζητήσουν στο σύγχρονο και απολιθωμένο οικοσύστημα της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τεκμήρια της κλιματικής αλλαγής και να αναλάβουν δράση για το κλίμα σήμερα.