Η Μεσογειακή Διατροφή ανακηρύχτηκε από την UNESCO ως Άυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας
Επιστολή σύμπραξης από το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο φάκελο υποψηφιότητας.
Στα πλαίσια προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας από την Ελλάδα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου απέστειλε στις 24 Ιουνίου 2009 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επιστολή υποστήριξης με στόχο την ενίσχυση του φακέλου υποψηφιότητας της Ελλάδας για την εγγραφή της Μεσογειακής Δίαιτας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη λατινική Αμερική Γεωπάρκα : φορείς ανάπτυξης σε εποχή κρίσης
Οι δυνατότητες ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης που προσφέρονται σε περιοχές που διαθέτουν ιδιαίτερη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, μέσω της δημιουργίας Γεωπάρκων για την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού και την αξιοποίηση τοπικών πόρων και προϊόντων, ήταν το βασικό αντικείμενο του 1ου Συνέδριου Γεωπάρκων της Λατινικής Αμερικής που διοργανώθηκε στη Βραζιλία από 17 έως 19 Νοεμβρίου 2010.
Δωρεάν είσοδος και ενημέρωση για όλους τα Σαββατοκύριακα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους φίλους του τα Σαββατοκύριακα 27-28 Νοεμβρίου & 4-5, 11-12, 18-19 Δεκεμβρίου 2010, να μοιραστούν ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Απολιθωμένου Δάσους και των ηφαιστείων.
ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΩΝ «Απολιθώματα του Αιγαίου - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων»
Συνεχίζεται έως 30 Νοεμβρίου 2010 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2010 θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι η μεγάλη έκθεση απολιθωμάτων του Αιγαίου με τίτλο «Απολιθώματα του Αιγαίου - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων» και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά.